Cora pren

02 jul 2020

Cora nr 61 ute nu!

Av: Yvonne Ihmels

Feministiskt avantgarde drog upp en ny fåra inom konsten som influerar än idag. Cora nr 61 ute nu!

Det viktigaste 1970-talets feministiska våg åstadkom inom konsten var att inte bidra till modernismen, enligt konstkritikern Lucy R.Lippard. I Cora nr 61 stiftar vi bekantskap med en rad av dessa föregångare och det blir tydligt hur pionjärerna influerat egenration efter generation av ny konstnärer.

Om det feministiska gardet, utställningen Konstfeminism, mötet mellan Forough Farrokhzad och Marguerite Duras, samt inte minst Kulla-Gulla, är lite ur innehållet i Cora nr 61 som nu  finns att köpa, prenumerera på eller läsa på ditt närmaste bibliotek!

Och i USA hoppas alla inför höstens val på en kvinna som president! Över femtio museer landet över visar konst med betoning på feminism! Läs om Feminist Art Coalition i Cora!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer inaktiverade.