Cora pren

18 sep 2019

Cora #58 ute i handeln nu!

Av: Yvonne Ihmels

Nu finns Cora nummer 58 ute i handeln! Nattlogik och Faran är över! Konstnärerna Meta Isaeus-Berlin och Helene Billgren porträtteras.

Helene Billgren, snart aktuell med utställningen ”Faran är över” på Liljevalchs konsthall. Vi besöker Meta Isaeus-Berlin i hennes ateljé och pratar kring det som händer om natten; om itusågade möbler, forsande vatten och sängar. Och så har vi rest till Irland och mött medborgarättskämpar från då och nu. Vi har titta på Turner Prize nominerade filmen ”The Long Note” av konstnären Helen Cammock som intervjuat kvinnorna  bakom kampen för rättvisa villkor i Nordirland för snart femtio år sedan. I Republiken Irland har konstnärer skrivit om grundlagen – möt Alice Maher en av dem som stod bakom.

https://www.youtube.com/watch?v=-gD-o2MThks

Cora nr 58 finns i välsorterade butiker, konsthallar och pressbyråer. För fullständig lista på återförsäljare se www.cora.se/har-finns-cora

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer inaktiverade.