Cora pren

22 okt 2012

Av: Yvonne Ihmels

Författaren Norman Manea intervjuas av Yvonne Ihmels på Rumänska kulturinstitutet i Stockholm.Samtalet kretsar kring boken Huliganens återkomst och Norman Manea berättar om svårigheterna att överleva som författare och medborgare i Rumänien, hur han förföljdes av myndigheterna och hur han till slut utvandrade till USA utan att kunna ett ord engelska. Boken kretsar också kring förhållandet […]

Författaren Norman Manea intervjuas av Yvonne Ihmels på Rumänska kulturinstitutet i Stockholm.
Samtalet kretsar kring boken Huliganens återkomst och Norman Manea berättar om svårigheterna att överleva som författare och medborgare i Rumänien, hur han förföljdes av myndigheterna och hur han till slut utvandrade till USA utan att kunna ett ord engelska. Boken kretsar också kring förhållandet till den starka modern och hur familjen deporterades till koncentrationslägret Transnistrien under andra världskriget och antisemitismen i dagens Europa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.