17 Nov 2012

Av: Yvonne Ihmels

Årets Tucholsky-pris går till den syriska journalisten och författaren Samar Yazbek för ”hennes rapporter från det syriska upproret – texter präglade av mod och sanningslidelse och med sin tyngdpunkt i ett försvar av värdigheten hos de enskilda medborgare som fångats mitt i konflikten”. Samar Yazbek har modigt, journalistiskt korrekt och med klar personlig stil dokumenterat […]

Årets Tucholsky-pris går till den syriska journalisten och författaren Samar Yazbek för ”hennes rapporter från det syriska upproret – texter präglade av mod och sanningslidelse och med sin tyngdpunkt i ett försvar av värdigheten hos de enskilda medborgare som fångats mitt i konflikten”. Samar Yazbek har modigt, journalistiskt korrekt och med klar personlig stil dokumenterat vad som sker på gatan i upprorets Damaskus, skriver Svenska Pen i ett pressmeddelande. Prisutdelningen äger rum i Stockholm på Fängslade författares dag 15/11.
Yvonne Ihmels träffade Tucholskypristagaren Samar Yazbek och frågade om kvinnorna spelar en lika stor roll i konflikten i Syrien som under den så kallade arabiska våren i andra länder.
Tolkar från arabiskan gör Diya Hojazi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *